Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo verwacht in het derde kwartaal een omzet te halen tussen de 1 miljard en 1,04 miljard dollar.

Dat maakte het concern dinsdag bekend bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers. Marktkenners hadden op meer gehoopt, het aandeel Yahoo ging in de nabeurshandel op de beurs in New York korte tijd flink onderuit.

Opmerkingen van topvrouw Marissa Mayer deden het sentiment echter omslaan. Mayer gaf aan adviseurs ingehuurd te hebben om ''de meest veelbelovende mogelijkheden'' voor het belang in Yahoo Japan te onderzoeken. Analisten vinden al langer dat Yahoo zijn deelneming te gelde moet maken.

In het tweede kwartaal kwamen de opbrengsten van Yahoo, na aftrek van vergoedingen aan partnerwebsites uit op 1,04 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 1,09 miljard dollar. Yahoo zette een verlies neer van bijna 22 miljoen dollar, tegen een winst van zo'n 270 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf was naar eigen zeggen meer geld kwijt om websiteverkeer te genereren.