Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia, heeft dinsdag een nieuw sociaal netwerk gelanceerd. TPO (The People's Operator) is volgens Wales "vergelijkbaar met Twitter, maar beter".

The People's Operator bestaat sinds 2012 al in het Verenigd Koninkrijk als mobiele provider die een deel van de inkomsten doneert aan het goede doel.

Samen met het sociale netwerk lanceert Wales deze provider ook in de VS, gebruikmakend van het netwerk van de provider Sprint. Abonnees kunnen zelf kiezen welk goede doel 10 procent van hun abonnementsgeld krijgt. Daarnaast wordt 25 procent van de winst gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Tegen Business Insider zegt Wales dat de provider TPO niet duurder is dan normale providers, omdat er geen geld wordt uitgegeven aan reclame. "Wij zeggen: je kunt bij je huidige provider blijven en dan geven zij meer dan 10 procent van je geld uit aan tv-reclames, billboards, tijdschriftadvertenties, etcetera. Of je kunt overstappen naar ons en dan geven we het uit aan iets dat voor jou belangrijk is."

Donaties

Het sociale netwerk TPO is volgens Wales bedoeld als algemeen alternatief voor netwerken als Twitter, maar de site geeft extra aandacht aan goede doelen. Zij kunnen TPO gebruiken om donaties op te halen.

Omdat TPO geen reclame maakt, roept Wales gebruikers van de site op om hun vrienden te vertellen over het bestaan van de provider en het sociale netwerk.