De gehackte datingsite Ashley Madison, die zich richt op vreemdgangers, laat gebruikers hun account gratis verwijderen na een grote hack.

Dat heeft de site bekendgemaakt in een verklaring

Bij een hack werden gegevens van de 37 miljoen gebruikers van Ashley Madison buitgemaakt. De verantwoordelijke hacker, die het pseudoniem Impact Team gebruikt, zegt dit te hebben gedaan omdat Ashley Madison gegevens van gebruikers eerder juist zou hebben bewaard nadat zij betaalden voor het verwijderen hiervan.

Het kostte voorheen 19 dollar (17,50 euro) om een profiel bij Ashley Madison te laten verwijderen. Volgens de hacker werden sommige gegevens ook dan echter nog bewaard.

Ashley Madison ontkent deze aantijging. "De optie 'betaalde verwijdering' verwijdert wel degelijk alle informatie over het profiel en de communicaties van een lid."

De functie is naar aanleiding van de hack gratis gemaakt. Voor gebruikers wier informatie in de hack is buitgemaakt komt dat echter te laat. De hacker heeft gedreigd alle gegevens openbaar te maken als Ashley Madison niet helemaal offline wordt gehaald.