Facebook heeft nog altijd geen informatie gegeven over degene die een seksfilmpje van een vrouw op de website heeft gezet. De rechter in Amsterdam had dat vorige maand opgedragen, de deadline verliep vorige week.

 Facebook houdt vol dat het de gegevens helemaal niet heeft. Dat heeft advocaat Thomas van Vugt maandag gezegd na een bericht van RTL Nieuws. De cliënt van Van Vugt sleepte Facebook voor de rechter toen het bedrijf geen informatie wilde geven over de plaatser van het seksfilmpje waarin zij voorkomt.

Nu Facebook de gebruikersgegevens niet heeft verstrekt, moet een onafhankelijke deskundige toegang krijgen tot de systemen van de profielensite. De expert moet kijken of er inderdaad niets meer te vinden is, zoals Facebook zegt.

Dwangsom

Het is nog niet bekend wie dat moet doen en hoe lang het werk vergt. ''Dat hangt ook af van de instelling van Facebook, of ze volledig meewerken of niet. De houding van Facebook tot nu toe geeft mijn cliënte weinig hoop'', aldus Van Vugt.

De advocaat zegt in geval van aanhoudende weigering een nieuwe rechtszaak aan te spannen, en de rechter te vragen om Facebook een dwangsom op te leggen.

Facebook zei begin juni al de gegevens over de persoon die het bewuste seksfilmpje heeft geplaatst niet meer te hebben. Het bedrijf zegt dergelijke informatie standaard negentig dagen te bewaren, en de informatie over de uploader van het seksfilmpje in februari al verwijderd te hebben. Advocaat Van Vugt zet daar vraagtekens bij.

Facebook geeft geen commentaar zolang de zaak loopt.