Spotify stuurt zijn gebruikers voortaan wekelijks een op maat gemaakte afspeellijst met muziek die is afgestemd op hun smaak.

Gebruikers van de muziekstreamingdienst krijgen elke maandagmorgen een nieuwe persoonlijke afspeellijst. De lijst komt bovenaan het overzicht met afspeellijsten te staan.

De op maat gemaakte ‘Wekelijkse Ontdekking’-afspeellijst is gebaseerd op favoriete nummers van de gebruiker. Soortgelijke muziek van andere gebruikers wordt door Spotify aan die lijst toegevoegd.

Op die manier zegt Spotify zijn gebruikers elke week nummer wil bieden die zij zelf ook zouden hebben gekozen, maar simpelweg nog niet kennen.

Spotify biedt sinds mei al algemene afspeellijsten aan, gebaseerd op het moment van de dag. Ook hebben de mobiele apps van de dienst sinds kort de mogelijkheid om muziek af te spelen gebaseerd op het hardloopritme van de gebruiker.

Afspeellijsten gebaseerd op de persoonlijke smaak van de gebruiker bood Spotify nog niet. Concurrenten als Google Music, Rdio en Apple Music bieden al langer afspeellijsten die van de smaak van de luisteraar leren.