De Amerikaanse vreemdgangerssite Ashley Madison is gehackt. De hackers dreigen de gegevens van 37 miljoen gebruikers openbaar te maken.

Directeur Noel Biderman van Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison, bevestigt de hack tegenover Krebs on Security.

De hackers gebruiken de naam Impact Team, en zeggen boos te zijn over een functie die gebruikers belooft om tegen betaling van 19 dollar al hun gegevens uit de systemen van Ashley Madison te halen. "Dat is een complete leugen", aldus de hackers, die zeggen dat onder meer de namen en adresgegevens van gebruikers ook na zo'n betaling bewaard blijven.

Impact Team zegt dat Avid Life Media zijn sites offline moet halen om te voorkomen dat de gehackte gebruikersgegevens volledig online worden geplaatst. Het zou gaan om "alle klantgegevens, inclusief profielen met alle geheime sexuele fantasieën van de klanten en bijbehorende creditcardbetalingen, echte namen en adressen." Ook interne communicatie van Ashley Madison is gehackt.

Affaire

Ashley Madison koppelt mensen die vreemd willen gaan. "Het leven is kort. Heb een affaire", luidt de slogan van de site.

Biderman denkt te weten wie achter de hack zit. "Het was niet een medewerker, maar iemand die in contact is geweest met onze technische diensten", aldus de directeur van de site. Het lek is inmiddels gedicht, aldus het bedrijf.

Een deel van de gehackte gegevens werd zondagavond al online geplaatst, maar lijkt weer offline te zijn gehaald.

In mei werd nog de populaire datingwebsite AdultFriendFinder gehackt, waardoor de informatie van 3,9 miljoen leden openbaar werd. Ook daar ging het onder meer om informatie over seksuele voorkeuren.