AMSTERDAM - De nieuwe website van de muziekzender TMF is niet waterdicht gebleken. In de nieuwe betaalde dienst, 'ID' geheten, was vrij simpel inzage te krijgen in gegevens van geregistreerden. De problemen op de site zijn inmiddels opgelost.
TMF

De fout werd gemeld door de beveiligingssite
Moenen.org

Op die manier kon men de alle gegevens van de gebruiker met het corresponderende id-nummer zien, waaronder het wachtwoord, het telefoonnummer, het adres en de geboortedatum van de gebruiker.

Aanscherpen

Marco van Haren, webmaster van TMF, erkent tegenover Moenen.org dat er een fout zat in de website. "We hebben alle database gevoelige content van de site verwijderd en zijn in goed overleg met een extern audit-bureau de security aan het aanscherpen", aldus Van Haren. Het onveilige gedeelte is tijdelijk offline gehaald om de problemen te verhelpen.

De website van TMF is eerder geplaagd door onveilige componenten toen er ongeveer 100 e-mailadressen en wachtwoorden ontvreemd werden. Ook werd in januari werd de online-Dag Top 5 van TMF gekraakt door twee studenten. Het probleem lag toen bij de hostingsprovider Vuurwerk.