DEN HAAG - Internetaanbieder nl.tree houdt op te bestaan. De aanbieder van internet aan scholen gaat sinds dit voorjaar gebukt onder harde concurrentie van KPN. Het telecombedrijf biedt scholen gratis internet aan. Nl.tree kan hier niet tegen opboksen en maakte dinsdag bekend dat het internetbedrijf met ingang van volgend jaar stopt.

De kansen voor de internetaanbieder zijn enorm verslechterd nu KPN scholen drie jaar gratis toegang geeft. Nl.tree, tot vorig jaar leverancier van 11.000 scholen, noemt de gevolgen van dit aanbod "dramatisch". Het bedrijf heeft zich hevig verzet tegen de plannen van KPN, maar het gerechtshof in Den Haag oordeelde dit voorjaar dat het telecombedrijf het aanbod mocht doorzetten.

Nl.tree zal de lopende contracten per januari overdoen aan lokale kabelbedrijven. De internetaanbieder is in handen van diverse kabelaars.

Voor de overgebleven veertig werknemers heeft nl.tree ontslag aangevraagd. Begin dit jaar bracht het bedrijf het personeelsbestand al met tweederde terug.