De afgelopen drie maanden is videostreamingdienst Netflix gegroeid met 3,3 miljoen leden.

Dat maakt Netflix bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2015 (pdf).

De Verenigde Staten zijn goed voor 900.000 nieuwe leden. De overige 2,37 miljoen zijn afkomstig uit andere landen.

De videostreamingdienst verwachtte aanvankelijk een groei van 2,5 miljoen leden in het tweede kwartaal van dit jaar, waarmee het bedrijf zijn eigen verwachtingen overtreft.

Netflix heeft op dit moment 65 miljoen leden, waarvan er 62,7 miljoen maandelijks voor de dienst betalen. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar bedroeg het aantal betalende leden 47,9 miljoen.

Record

Netflix meldt dat na de lancering van het derde seizoen van serie Orange Is The New Black het bedrijf een recordaantal uren aan video heeft gestreamd, ondanks dat het moest concurreren met de laatste aflevering van Game of Thrones van HBO.

Daarnaast meldt Netflix dat het bedrijf zich wil gaan richten op het toevoegen van eigen films, die in opdracht van Netflix zijn gemaakt. Dit doet het al met verschillende tv-series, waaronder House of Cards en Orange Is The New Black, en met enkele documentaires als Hot Girls Wanted en Chef's Table.

Netflix-ceo Reed Hastings bevestigt ook plannen te hebben om vanaf het einde van 2016 in alle landen beschikbaar te zijn, waaronder de grote markten China en India.

Winst

De omzet in het tweede kwartaal van 2015 bedraagt 1,4 miljard dollar. De nettowinst komt uit op 26 miljoen dollar, in vergelijking met 71 miljoen dollar een jaar geleden. Netflix verwacht in het derde kwartaal van dit jaar 69,1 miljoen leden te hebben, waarvan er 66,6 miljoen betalen.