Muziekstreamingdienst Spotify wordt door bijna een derde van alle Nederlanders gebruikt. Van alle leden betaalt 23 procent voor het abonnement.

Dat maakt Telecompaper bekend op basis van zijn eigen Consumer Panel.

Uit het onderzoek onder een representatieve groep Nederlanders blijkt dat 25 procent de gratis versie van Spotify gebruikt. 7 procent geeft aan voor de muziekstreamingdienst te betalen.

Dat betekent dat 23 procent van de Nederlandse Spotify-gebruikers betaalt voor het gebruik van de dienst. Wereldwijd ligt dat percentage op 26,7 procent.

Het lijkt erop dat Spotify in het afgelopen half jaar flink gegroeid is. In december 2014 stond de teller van het aantal Nederlandse Spotify-gebruikers volgens vergelijkbaar onderzoek op zo'n 17 procent van alle smartphonegebruikers.

Deezer

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat Spotify verreweg de populairste muziekstreamingdienst is in Nederland. Slechts 4 procent van de mensen heeft een gratis abonnement op Deezer en slechts 1 procent betaalt voor deze dienst die daarmee op de tweede plek staat.

Ook qua naamsbekendheid loopt Spotify voorop: 86 procent kent de dienst. Bij Deezer is dat 54 procent. Apple Music, dat eind juni geïntroduceerd werd, is nog niet meegenomen in het onderzoek.