De Britse Jemma Roger heeft haar naam officieel gewijzigd in Jemmaroid von Laalaa om toegang te krijgen tot haar Facebook-account dat ze onder het pseudoniem had aangemaakt.

Dat laat Von Laalaa weten aan diverse Britse media.

De vrouw maakte in 2008 een account aan op Facebook, maar wilde niet dat vreemden of oude bekenden haar konden vinden. Ze gebruikte daarom het pseudoniem Jemmaroid von Laalaa.

Jarenlang kon ze ongestoord haar gang gaan, maar ruim een maand geleden kreeg ze mail van Facebook waarin ze gevraagd werd te bewijzen dat Jemmaroid von Laalaa haar echte naam was.

De vrouw besloot een foto van haar bankpas te bewerken en stuurde die op. Facebook kwam erachter dat de afbeelding nep was en blokkeerde vervolgens haar account.

Alles kwijt

De 30-jarige Britse heeft nu haar naam officieel gewijzigd in Jemmaroid von Laalaa en diverse documenten naar Facebook gestuurd om weer toegang te krijgen tot haar Facebook-account. "Ik heb nu al vijf weken geen toegang tot mijn account en ik ben al mijn foto's, berichten en dierbare herinneringen kwijt", aldus Von Laalaa tegenover de Telegraph.

Facebook heeft alleen nog een automatisch antwoord naar Von Laalaa gestuurd dat ze met haar verzoek bezig zijn. Het account blijft vooralsnog geblokkeerd.

Facebook verplicht zijn leden hun echte naam te gebruiken. Er zijn uitzonderingen zoals voor dragqueens die hun artiestennaam mogen gebruiken op het sociale netwerk.