De Amerikaanse mededingingsautoriteit gaat beschuldigingen aan het adres van Apple onderzoeken dat het bedrijf concurrerende apps die muziek streamen niet eerlijk behandelt.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van drie anonieme bronnen. Apple heeft onlangs een eigen streamingplatform voor muziek, Apple Music, gelanceerd. 

Maar verder kunnen gebruikers ook andere streamingapps zoals Jango, Spotify en Rhapsody downloaden via de App Store.

Apple vraagt 30 procent van de verkoopprijs van apps in de App Store. Voor muziekstreaming ligt de gemiddelde prijs rond de 10 euro. Concurrerende muziekdiensten zeggen dit bedrag wel te willen verlagen, maar dit niet te kunnen doordat Apple een te hoog percentage vraagt.

Onlangs riep Spotify leden al op niet meer via de App Store te betalen. Spotify maakte dit abonnement ook duurder. Zo moet via de App Store 12,99 euro worden betaald, maar via de eigen website van Spotify 9,99 euro. 

De toezichthouder, de Federal Trade COmmission (FTC), gaat nu naar de beschuldigingen kijken, hoewel geen formeel onderzoek is ingesteld. Er is onder andere afgesproken te praten met de betrokken bedrijven.