Reddit-ceo Ellen Pao verlaat de sociale nieuwswebsite. Eerder deze week werd een groot deel van de site onbereikbaar omdat gebruikers ontevreden waren.

Pao is volgens Recode in samenspraak met de raad van bestuur opgestapt bij Reddit. Het bestuur en Pao verschilden van mening over de de potentiële groei van Reddit.

“Zij hadden een agressievere insteek dan ik”, aldus Pao. Reddit-oprichter en voormalig ceo Steve Huffman neemt per direct over als interim-ceo.

Eerder deze week ontstond grote onrust op Reddit nadat een medewerker werd ontslagen. Gebruikers die enkele van de meest populaire pagina’s op Reddit beheren maakten die pagina’s in reactie op het ontslag onbereikbaar.

De beheerders van die pagina’s, zogenoemde subreddits, zagen het ontslag van de medewerker als bewijs dat Reddit te weinig aandacht besteedt aan de wensen van zijn gebruikers. Reddit is een sociale nieuwssite waarbij de inbreng van gebruikers een grote rol speelt. Het aantal stemmen en reacties van gebruikers stuwt het meest populairste nieuws naar de voorpagina van de site.