In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Met deze week: Wat zijn de gevolgen van de hack van Hacking Team, een bedrijf dat spionagesoftware levert aan overheden, en blijft Microsoft telefoons maken na de mislukte overname van Nokia?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Hacking Team

Zondag werd Hacking Team zelf gehackt. Het Italiaanse bedrijf levert spionagesoftware aan overheden en inlichtingendiensten. 400 GB aan data werd online gepubliceerd door de hacker.

Hierdoor zijn veel bedrijfsgeheimen, beveiligingslekken en de broncode van diverse spionageprogramma's bekend. Hacking Team omschrijft de situatie zelf als "extreem gevaarlijk", maar wat zijn de gevolgen van deze hack nu precies?

Nokia en Microsoft

Microsoft nam in 2013 Nokia over voor 9,4 miljard dollar. Daar werd eerder deze week 7,6 miljard van afgeschreven. Bovendien ontslaat Microsoft bijna achtduizend medewerkers waarvan het merendeel voormalig Nokia-medewerkers die nu bij de smartphonetak van het bedrijf werken.

Vorig jaar gingen er al 12.500 Nokia-medewerkers bij Microsoft de deur uit en ook de voormalig Nokia-ceo Stephen Elop is inmiddels weg. Blijft er nog wel iets over van het voormalig Nokia? Waarom nam Microsoft de telefoonmaker überhaupt over? En blijft het bedrijf smartphones maken in de toekomst?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.