Het zakelijke communicatieplatform Slack laat gebruikers voortaan reageren met enkel een emoji.

Dat maakt Slack donderdag bekend. De emoji-reactie wordt onder het betreffende bericht geplaatst. Anderen kunnen vervolgens op de emoji drukken om dezelfde reactie te geven.

Door de emoji-reacties moet de stroom aan berichtjes worden verminderd. Als een Slack-gebruiker vraagt wie er vanavond mee naar de borrel gaan, kunnen gebruikers op de plus-emoji drukken om aan te geven dat ze mee gaan - in plaats van elke keer 'ik' te schrijven en plaatsen.

Daarnaast kunnen gebruikers met elke emoji op een bericht reageen, waardoor de mogelijkheden volgens Slack erg uitgebreid zijn.

Ook is het emoji-venster, waar gebruikers een emoji kunnen kiezen, vernieuwd. Het is door het nieuwe ontwerp gemakkelijker gemaakt om sneller de juiste emoji te vinden.

Slack

Slack is software voor communicatie binnen een bedrijf. Het programma koppelt diverse communicatiemiddelen zoals Hangouts, iMessage, sms, e-mail en diverse kleine diensten. Ook bestanden van Dropbox en audiobestanden uit Soundcloud worden door de dienst ondersteund.

Alle berichten komen op één plek binnen en kunnen worden gebundeld per onderwerp zodat bepaalde collega’s in een groep kunnen praten over een specifiek onderdeel van hun werk.

De dienst is 1,12 miljard dollar waard.