Internetwinkel bol.com start begin 2016 met de bouw van een nieuw logistiek centrum in Waalwijk. 

Het zogenoemde fulfilment center, dat in 2017 zijn deuren zal openen, zorgt in de toekomst voor zo’n duizend banen in Waalwijk en omgeving. Dat maakte bol.com donderdag bekend.

Het nieuwe logistieke centrum wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000 vierkante meter grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden.

De distributie van bol.com, dochteronderneming van Ahold, wordt op dit moment al vanuit Waalwijk geregeld, door het beursgenoteerde Docdata. Ook op de nieuwe locatie zal dat e-commercebedrijf zorgen voor het personeel en de dagelijkse leiding. Daarnaast zal Docdata bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.

De grond, het pand en de apparatuur in het nieuwe fulfilment center zullen volledig in bezit zijn van bol.com. Volgens directeur Daniel Ropers biedt het huidige logistieke centrum op den duur te weinig capaciteit. Ook biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren.

Video: Hogere omzet en uitbreiding voor Bol.com

Omzet

Bol.com verwacht dat de omzet dit jaar ''flink hoger'' uitvalt dan de 680 miljoen euro aan opbrengsten die de internetwinkel vorig jaar boekte. Dat zei directeur Daniel Ropers.

De internetwinkel, eigendom van Ahold, claimt veel harder te groeien dan de markt. ''De Nederlandse e-commercemarkt voor producten groeide in de eerste helft van dit jaar met zo'n 11 procent. Wij zitten al jaren boven de 20 procent. In België, onze tweede thuismarkt, lag de groei in het eerste kwartaal zelfs rond de 65 procent'', zei Ropers.

Bol.com neemt de investering voor zijn rekening van de bouw van het nieuwe centrum. Om welk bedrag het gaat, wil Ropers niet zeggen.

Docdata zal net als het nu al doet, zorgen voor het personeel. Nu werken er op de bestaande locatie circa vierhonderd mensen en op piekdagen duizend. Daar komen er straks nog eens duizend bij.