Microsoft komt opnieuw met een grote ontslagronde nadat het bedrijf een jaar geleden al aankondigde 18.000 banen te schrappen.

Dat melden anonieme bronnen aan de New York Times. De ontslagronde zou mogelijk woensdag al worden aangekondigd.

Hoeveel banen er precies geschrapt zullen worden, meldt de Amerikaanse krant niet. Volgens de bronnen gaat het om een grote nieuwe ontslagronde bovenop de aankondiging van een jaar geleden.

Destijds maakte Microsoft bekend 18.000 banen te gaan schrappen. Het ging toen vooral om banen bij de smartphonetak van het bedrijf. Dat was het gevolg van de overname van Nokia. Na de integratie bleken veel functies dubbel te zijn ingevuld.

Volgens de bronnen van de New York Times zouden nu wederom veel ontslagen binnen de smartphone-afdeling van Microsoft vallen, maar ook andere afdelingen worden geraakt. 

Eind maart had Microsoft wereldwijd 118.000 medewerkers. Het bedrijf wil niet op de geruchten reageren.

Herstructurering

Vorige maand werd nog een herstructurering van een aantal afdelingen binnen Microsoft bekendgemaakt. Zo werden de afdelingen verantwoordelijk voor software en hardware samengevoegd. Als gevolg daarvan vertrokken een aantal hooggeplaatste medewerkers waaronder Stephen Elop, voormalig ceo van Nokia en sinds de overname verantwoordelijk voor de apparatentak van Microsoft.

Microsoft heeft het op de mobiele markt nog steeds moeilijk. Het besturingssysteem Windows Phone heeft slechts een beperkt marktaandeel en moet het afleggen tegen Android en iOS.