AMSTERDAM - De strijd om de markt van spelcomputers is compleet. Vanaf vrijdag is de derde grote spelcomputer in Europa op de markt. Naast de Sony PlayStation 2 en de Xbox, is er nu ook de Nintendo Gamecube. De nieuwe spelcomputer kost 199 euro.
Nintendo Gamecube

Er is lang gewacht op deze opvolger van de Nintendo 64 spelcomputer. De lancering in Japan en de VS is diverse keren uitgesteld. In de VS is de Gamecube sinds november 2001 te koop, de Japanners konden in september al kennismaken met de spelcomputer.

Sinds november 2001 gingen er al zo'n vier miljoen apparaten over de toonbank. Vanaf 3 mei zijn er een half miljoen apparaten in Europa beschikbaar. Volgende week wordt nog eens een half miljoen consoles aangeleverd.

Vanaf de eerste verkoopdag in Europa zijn er ongeveer twintig spellen te koop, waaronder NBA Courtside 2002 (basketbal), Super Smash Bros, Star Wars: Rogue Squadron II en Pikmin van de makers onder andere Mario, Zelda en Donkey Kong. De komende maanden wordt het aantal titels uitgebreid tot vijftig.

De Gamecube werkt niet met cartridges maar met kleine cd's waar 1,5 GB data op past. In het vierkante doosje zit een 4 Mb geheugenkaart. De Gamecube heeft IBM Power PC "Gekko" processor die informatie verwerkt met een snelheid tot 485 MHz.

/LINK
Meer foto's bij Gameparty.net

/NETNintendo stunt met prijs GamecubeGamecube van Nintendo opnieuw uitgesteldNintendo stelt lancering Game Cube maanden uit