Apple is ook in hoger beroep schuldig bevonden aan illegale prijsafspraken met uitgevers om zo de prijzen van e-books kunstmatig hoog te houden.

Dat oordeelde een federale rechter van U.S. Court of Appeals dinsdag, zo meldt The Wall Street Journal. De oorspronkelijke uitspraak dateert van 2013.

De zaak heeft betrekking op een overeenkomst tussen Apple en vijf grote uitgevers, bedoeld om een vuist te vormen tegen de lage prijzen van e-books op webwinkel Amazon.

Die uitgevers schikten alle voor tientallen miljoenen dollars, maar Apple liet de door de Amerikaanse Justitie aangespannen zaak voorkomen. 

Apple verloor de zaak echter en werd schuldig bevonden aan samenzweren met de uitgevers. In november van vorig jaar werd bepaald dat het bedrijf alsnog een schikking mocht treffen.

Die bedraagt 450 miljoen dollar, maar zou verlaagd worden tot 50 miljoen dollar als Apple in hoger beroep deels in het gelijk werd gesteld. De uitspraak van dinsdag lijkt erop te wijzen dat de 450 miljoen dollar wordt gehandhaafd.