Het Britse bedrijf Onefinestay, dat het mogelijk maakt om overnachtingen te boeken in luxewoningen, heeft met een investeringsronde 40 miljoen dollar (36 miljoen euro) opgehaald.

De startup biedt huizen aan in Londen, New York, Parijs en Los Angeles. Het bedrijf ziet zichzelf niet als concurrent voor het doorgaans veel goedkopere Airbnb, maar wel voor dure hotels.

Een van de nieuwe investeerders in het bedrijf is de hotelketen Hyatt. Het is de vierde keer dat Onefinestay investeringen opgehaald, waarmee het totale investeringsbedrag op 80 miljoen dollar komt.

Klanten van Onefinestay verblijven in huizen die mensen op de site verhuren, maar krijgen diensten als in een hotel. Zo worden kamers schoongemaakt door personeel van Onefinestay zelf en worden ook beddengoed, handdoeken en toiletartikelen door de startup geleverd.

Selectie

Directeur en mede-oprichter Greg Marsh zegt bovendien tegen Techcrunch dat zeer selectief wordt gekeken naar het huizenaanbod. Voor elk huis dat op de site wordt opgenomen, worden er negen afgewezen. Ook gasten moeten door een selectieproces.

Het is onduidelijk hoeveel omzet Onefinestay draait. Het bedrijf ontvangt gemiddeld 50 procent van alle transacties op de site, onder meer om lokale belastingen te betalen.

Vorige week werd bekend dat Airbnb een investering van maar liefst 1,5 miljard dollar (1,35 miljard euro) heeft opgehaald, waarbij het bedrijf wordt gewaardeerd op 25,5 miljard dollar.