Apple wilde in 2013 al ultra hd-films en series gaan streamen, maar is daar tot op de dag van vandaag nog niet mee begonnen.

Uit nieuwe gelekte documenten (pdf) vanuit de Sony-hack eind vorig jaar, blijkt dat Apple en Sony een contract hebben opgesteld voor de verspreiding van films en series in ultra hd via Apple-producten.

Het contract werd in september 2013 opgesteld en ondertekend door beide partijen en zou Apple in staat stellen via bijvoorbeeld de settopbox Apple TV films en series in een hogere resolutie van 3840 x 2160 pixels te streamen.

In 2013 hadden nog nauwelijks tv's ondersteuning voor deze resolutie en leek Apple dus vooruit te lopen. Inmiddels is een groot deel van de verkochte tv's een ultra hd-model. In heel 2014 werden er 50.000 van deze tv's in Nederland verkocht.

Toch heeft Apple nog steeds geen ondersteuning voor ultra hd ingebouwd in iTunes of de Apple TV waar mensen films kunnen huren en kopen. Waarom de afspraak met Sony uiteindelijk is stukgelopen is niet bekend. 

Volgens recente geruchten is Apple wel bezig met een nieuwe tv-dienst waarbij Amerikanen naast films en series on-demand ook live-tv zouden moeten kunnen kijken.