Als er een Amber alert wordt uitgegeven in verband met de vermissing van een kind, krijgt voortaan iedereen in Nederland met Facebook dat te zien. 

Dat maken Facebook, Amber Alert en de nationale politie vrijdag bekend.

Voorheen was het zo dat iemand de Facebook-pagina van Amber Alert moest liken voor de meldingen rond vermiste kinderen in het nieuwsoverzicht zouden verschijnen. Vanaf vrijdag krijgen alle 9,8 miljoen Nederlandse Facebook-gebruikers de meldingen automatisch te zien.

De melding over de vermissing staat twaalf uur lang bovenaan het nieuwsoverzicht als mensen voor het eerst inloggen. Of lokale meldingen ook alleen in bepaalde regio's worden verspreid of dat alleen landelijke alarmen worden weergegeven, is niet bekend. Het landelijke Amber Alert wordt gemiddeld drie tot vier keer per jaar gebruikt. 

Sinds begin van dit jaar worden Amber Alerts in de Verenigde Staten al op Facebook getoond. Welke resultaten dat heeft gehad is niet bekend. Wel zijn er uit het verleden al verschillende voorbeelden van vermiste kinderen die gevonden werden doordat een Amber Alert gedeeld werd op Facebook.

Nederland is het eerste Europese land waar de Amber Alerts op Facebook worden uitgerold.