Twitter werkt aan een nieuwe onderdeel van het sociale netwerk waarmee gebruikers meer worden betrokken bij actuele evenementen.

Dat bevestigt Twitter tegenover Buzzfeed. Het nieuwe onderdeel heeft vooralsnog de codenaam Project Lightning en wordt over enkele maanden naar de dienst uitgerold.

Project Lightning krijgt een eigen sectie binnen de app waarmee gebruikers direct toegang krijgen tot gecureerde kanalen over actuele evenementen, variërend van de uitreiking van de Oscars en een festival waar de gebruiker aanwezig is tot een plotselinge ramp.

De evenementen worden via tweets en media verslagen, waarbij medewerkers van Twitter de tweets, foto's en video's selecteren. Volgens Twitter wordt Project Lightning vooral een visuele ervaring, waarbij elke tweet, foto of video het gehele scherm vult. 

Abonneren

Het is voor Twitter-gebruikers ook mogelijk om zich te abonneren op een evenement, waarna de tweets uit het visuele verhaal ook in de timeline verschijnen. Als een evenement is afgelopen, is de gebruiker automatisch uitgeschreven.

De evenementen binnen Project Lightning zijn ook te bekijken als de gebruiker geen Twitter-profiel heeft. 

Snapchat

De functie heeft wat weg van Snapchat Stories, dat in augustus van 2014 werd aangekondigd. Via Stories kunnen gebruikers eigen foto's en video's toevoegen aan een openbare collectie die vervolgens voor iedereen zichtbaar is.

Snapchat gebruikte Stories voor speciale gelegenheden, zoals het WK voetbal in Brazilië en muziekfestival Lollapalooza.