Nokia wil zijn kaartendivisie Here het liefst verkopen aan de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler. 

Dat meldt Bloomberg donderdag op gezag van bronnen rond het Finse technologiebedrijf.

De drie automakers zouden evenwel niet direct bereid zijn de gevraagde prijs van zo'n 4 miljard dollar op tafel te leggen. Het consortium van de autofabrikanten was de eerste partij die interesse toonde bij Nokia in zijn kaartentechnologie. 

Om de druk op te voeren praat Nokia ook nog met andere gegadigden, stellen de ingewijden. Sommige financiële partijen zouden zich al uit het biedingsproces hebben teruggetrokken omdat al duidelijk is dat Nokia de voorkeur geeft aan de Audi, BMW en Daimler als kopers.

Geïnteresseerden moeten uiterlijk deze week een bod indienen. Here wordt momenteel al gebruikt in het meerendeel van de auto's in Europa en Noord-Amerika. 

Naar verluidt zou een consortium van taxibedrijf Uber, investeringsbedrijf Apax en de Chinese zoekgigant Baidu overwegen zich bij de Duitse automakers te voegen. 

Verkoop

Nokia legt zich sinds de verkoop van zijn smartphonetak aan Microsoft toe op de productie van netwerkapparatuur. De kaartendivisie, die onder meer concurreert met het Nederlandse TomTom, past niet in die toekomstplannen. De gevraagde 4 miljard dollar is een stuk minder dan de 8,1 miljard dollar die Nokia in 2008 zelf neer moest tellen voor kaartenleverancier Navteq.