Airbnb krijgt binnenkort een investering van 1 miljard dollar (889.9 miljoen euro) om uit te breiden en door te groeien. Door de investering zou Airbnb meer waard zijn dan hotelgigant Marriott International Inc.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Via Airbnb kunnen particulieren een woning (tijdelijk) verhuren of zelf een appartement, kamer of huis vinden.

In februari ging al het gerucht dat Airbnb een investering van 1 miljard dollar wilde binnenhalen. Door de investering zou de waarde van Airbnb 24 miljard dollar bedragen. Dat is meer dan Marriott International Inc., dat ongeveer 21 miljard dollar waard is.

Airbnb zou potentiële investeerders naar verluidt hebben geïnformeerd dat het bedrijf dit jaar een omzet van 850 miljoen dollar verwacht te draaien. Dat is meer dan het drievoudige van de recordomzet in 2013, die 250 miljoen dollar bedroeg.

De omzet van Airbnb zou in 2020 naar 10 miljard dollar kunnen stijgen, zo melden bronnen. 

Belastingdienst

De Belastingdienst doet momenteel onderzoek naar de omvang van Airbnb in Nederland. Verhuurders zijn verplicht 70 procent van de inkomsten uit Airbnb op te geven bij de Belastingdienst.

Naar verwachting gebeurt dat echter niet en daardoor zou de Nederlandse overheid miljoenen aan belastinginkomsten mislopen.