Google stelde op zijn zoekmachine dat dinosaurussen zijn uitgestorven omdat ze niet mee gingen op de Ark van Noach en dat ze misbruikt zijn voor indoctrinatie door evolutionisten. 

Het opmerkelijke resultaat werd al eerder opgemerkt, maar is inmiddels door Google aangepast.

Als iemand de vraag 'What happened to the dinosaurs' intypte op Google zorgde het slimme algoritme Knowledge Graph voor een automatisch antwoord.

Zo geeft Google als je zoekt op Mark Rutte of Nederland direct naast de zoekresultaten alvast wat basisinformatie over het zoekonderwerp. Vaak komt deze informatie van sites als Wikipedia. De gegevens zijn gebaseerd op populaire zoekresultaten.

Bij de zoektocht naar het uitsterven van dinosaurussen verwees Google door naar een christelijke website. Het destilleerde daar een automatisch antwoord uit waarin stond: "Dinosaurussen zijn meer dan bijna alles gebruikt om kinderen en volwassenen te indoctrineren met het idee van miljoenen jaren geschiedenis van de aarde."

De website stelt verder dat dinosaurussen zijn uitgestorven omdat ze niet mee mochten op de Ark van Noach en vervolgens door de zondvloed zijn omgekomen.

Opgelost

Het zoekresultaat is inmiddels door Google handmatig aangepast waardoor de suggestie niet meer rechts van de zoekresultaten gegeven wordt. De christelijke site is nog wel het nummer 1 resultaat bij soortgelijke zoekopdrachten. Er wordt dan echter geen automatisch antwoord meer gegeven.

Onlangs raakte Google nog in opspraak omdat het in Google Maps het Witte Huis aangaf als gezocht werd op nigger house.