De app Duolingo, die het mogelijk maakt om op interactieve wijze talen te leren, heeft 45 miljoen dollar (40 miljoen euro) aan investeringen binnengehaald.

De investeringsronde werd aangevoerd door Google Capital en waardeert de app op 470 miljoen dollar.

Het is de vierde keer dat Duolingo durfkapitaal ophaalt. In de nieuwste investeringsronde is meer geïnvesteerd dan in de vorige drie rondes bij elkaar opgeteld.

Duolingo heeft meer dan 100 miljoen gebruikers, die meer dan veertig verschillende talencursussen volgen. Nederlandstalige gebruikers kunnen alleen Engels leren, maar Engelstalige gebruikers kunnen dertien verschillende cursussen volgen.

Captcha

"We waren overrompeld door de groei en betrokkenheidscijfers van Duolingo, en we zijn verrukt om met ze samen te werken terwijl zij de toekomst van het onderwijs vormgeven", zegt Laela Sturdy van Google Capital. Dat is een investeringstak van de internetgigant die groeikapitaal geeft aan startups die zichzelf al hebben bewezen.

Duolingo zegt de investering onder meer te willen gebruiken om zijn technologie in meer scholen te krijgen. 

De app werd in 2011 opgericht door de Guatemalaan Luis von Ahn, die vooral bekend is als een van de bedenkers van de Captcha. Dat zijn stukjes tekst die internetgebruikers vaak moeten invoeren om te bewijzen dat ze geen robot zijn. In 2009 verkocht hij zijn bedrijf Recaptcha, dat Captcha's inzet om boeken te digitaliseren, aan Google.