Spotify heeft twee dagen nadat Apple zijn muziekstreamingdienst aankondigde 526 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

Dat meldt althans de Wall Street Journal op basis van een anonieme bron. De Amerikaanse zakenkrant heeft vaker juiste informatie rondom dergelijke investeringsrondes in handen.

De investering pakt hoger uit dan de eerder verwachte 400 miljoen dollar. Het geld zou gebruikt worden om nieuwe vormen van media in Spotify uit te breiden. Vorige maand maakte het Zweedse bedrijf nog bekend meer met video en podcasts te gaan doen in de muziekdienst.

Spotify zou met de nieuwe investering gewaardeerd worden op 8,53 miljard dollar (7,56 miljard euro). In september werd de waarde van Spotify nog geschat op 5 miljard dollar.

Verlies

Het bedrijf van negen jaar oud heeft inmiddels ruim 1 miljard dollar aan investeringen opgehaald, maar draait nog steeds verlies. Qua omzet groeit Spotify echter hard en het is een belangrijke speler voor de muziekindustrie. Wereldwijd heeft de dienst zestig miljoen gebruikers, waarvan er vijftien miljoen een betaald abonnement hebben.

Volgens schattingen van onderzoeksbureau GfK maken anderhalf miljoen Nederlanders gebruik van Spotify.

Apple Music

De investeringsronde zou gefinancierd zijn door zeker tien partijen die volgens de Wall Street Journal vertrouwen hebben dat Spotify de concurrentie met Apple aankan.

De iPhone-maker kondigde dinsdag een eigen muziekstreamingdienst aan die eveneens toegang geeft tot onbeperkt muziek luisteren voor 9,99 dollar per maand. Apple Music komt 30 juni beschikbaar in honderd landen. Of Nederland daar bijzit, is niet duidelijk gemaakt.