Duitsers moeten minder bang zijn voor bedrijven die op grote schaal persoonlijke gegevens verzamelen, vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel

Dat zei Merkel dinsdag op een conferentie in Berlijn, waar ook Eric Schmidt, raadsvoorzitter van Google, bij aanwezig was, zo meldt persbureau Reuters

"Als alles behalve een digital native, maar op zijn best als een digitale beginneling, weet ik wat het is om te moeten aanpassen aan deze nieuwe wereld op gevorderde leeftijd", aldus Merkel.

Merkel benadrukte hierbij dat zij het niet alleen over de digitalisering van de traditionele industrie heeft, maar ook over het verzamelen van data zodat er gepersonaliseerde producten en advertenties kunnen worden gemaakt. 

Volgens de Duitse bondskanselier zullen er veel banen verdwijnen omdat die vervangen worden door machines, maar zullen er nog veel meer banen bijkomen door het gebruik van data.

"Wie data als een bedreiging ziet, wie over elk stukje data nadenkt over wat voor slechte dingen ermee gedaan kunnen worden, zal geen voordeel kunnen halen uit de kansen van digitalisering", aldus Merkel.