Apple wil in de toekomst meer vrouwen en Afro-Amerikanen onder zijn werknemers kunnen rekenen en dus zet het bedrijf in op het contact met vrouwelijke studenten en traditioneel zwarte scholen.

Dat laat Apple-directeur Tim Cook weten in een interview met Mashable.

70 procent van de werknemers van Apple is man en 55 procent is blank, zo maakte het bedrijf in augustus 2014 bekend Die percentages komen niet overeen met de diversiteit in de samenleving.

Cook geeft toe dat Apple er nog lang niet is en is ontevreden over de cijfers. Apple zet niet alleen in om het aannemen van hooggeplaatste vrouwelijke werknemers zoals Angela Ahrendts, voormalig ceo van Burberry, maar gaat ook op zoek naar jongeren.

Scholen

De Apple-directeur stelt dat zijn bedrijf nu meer en meer contact zoekt met vrouwelijke studentes en scholieren en dat Apple veel meer tijd doorbrengt op zwarte scholen.

Volgens Cook is het namelijk de schuld van de techsector zelf dat er zo weinig vrouwen actief zijn: "Ik denk dat we over het algemeen niet genoeg gedaan hebben om jonge vrouwen te bereiken en ze te laten zien hoe cool en leuk het kan zijn"

Energie en geld

"Sommige dingen kosten geld, anderen niet. Het is vooral een manier van denken", meent Cook. "En als je zoals ik gelooft dat diversiteit zorgt voor betere producten, en het allemaal draait om het maken van producten die het leven van mensen verrijken, dan steek je logischerwijs dezelfde hoeveelheid energie in diversiteit als je doet in al het andere dat belangrijk is."