Pinterest introduceert binnenkort een koopknop waarmee gebruikers producten op het virtuele prikbord direct kunnen aanschaffen.

Dat meldt het bedrijf dinsdag via twee blogs, een voor consumenten en een voor bedrijven.

De koopknop wordt in de komende weken uitgerold, allereerst voor iPhone en iPad. Aan het eind van die maand zijn op die apparaten ruim twee miljoen artikelen direct te koop. 

In een later stadium volgen ook de Android- en desktopversie. Bovendien is de functie voorlopig nog exclusief voor de Verenigde Staten.

Pinterest laat weten dat het geen marge afroomt van iedere transactie die via het sociale netwerk verloopt. Webshops kunnen hun assortiment zonder extra kosten aanbieden op het platform.

Sorteren

De items die direct te koop zijn worden in de toekomst voorzien van een blauwe 'koop'-optie, naast de bekende 'pin'-knop. Verder kunnen gebruikers op prijs sorteren.

Pinterest heeft onder meer de Amerikaanse retailers Macy's en Nordstrom weten te strikken. Daarnaast zijn veel afzonderlijke merken vertegenwoordigd via overkoepelende e-commerce-platformen waar zij bij zijn aangesloten.

Eerder werden op Pinterest al advertenties geïntroduceerd via voorgestelde Pins. Mogelijk wil het bedrijf die met de koopknop aantrekkelijker maken.