Apple zal volgende week tijdens zijn jaarlijkse WWDC-conferentie toch geen nieuwe tv-dienst aankondigen.

Dat meldt het betrouwbare Recode op basis van anonieme bronnen.

Er gaan al tijden geruchten over een eigen tv-dienst van de iPhone-maker. Gebruikers zouden dan via de Apple TV, een soort settopbox van Apple, live tv kunnen kijken. Daarnaast is het via Apple TV mogelijk online streams te ontvangen en video’s vanaf Macbooks, iPhones en iPads naar een tv te streamen.

De nieuwe tv-dienst zou door financiele en technische problemen langer op zich laten wachten dan gepland. Apple voert nog onderhandelingen met zenders om de dienst voor de herfst, bij de start van het nieuwe tv-seizoen, op te tuigen.

Problemen

In de gesprekken is geld volgens de bronnen echter steeds een probleem. De omroeporganisaties zijn namelijk niet altijd eigenaar van lokale tv-stations die de programmering uitzenden. Deze rechten vrijkopen is een duur en langzaam proces.

Daarnaast zouden er technische problemen zijn om lokale tv-zenders aan te kunnen bieden aan Apple TV-gebruikers. De plannen voor de nieuwe tv-dienst worden daarom mogelijk opschoven naar 2016, aldus Recode.

De nieuwe tv-dienst van Apple zou overigens in eerste instantie sowieso alleen voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar zijn. Naar verwachting kondigt Apple tijdens WWDC wel een nieuwe versie van de Apple TV aan.

Ook wordt er een update voor iOS verwacht en zal Apple hoogst waarschijnlijk zijn langverwachte streaming muziekdienst onthullen.

Dit zijn de verwachtingen rondom iOS 9

Bekijk alle details van de streaming muziekdienst van Apple