Apple zou diverse artiesten, waaronder Drake, Pharrell en David Guetta benaderd hebben om dj te worden voor de nieuwe streaming muziekdienst van het bedrijf. 

Dat meldt de New York Post op basis van anonieme bronnen. 

Apple zou rapper Drake naar verluidt 19 miljoen dollar hebben geboden voor het samenstellen van radiokanalen met zijn favoriete muziek. 

Geen van de onderhandelingen lijken al afgerond te zijn. Het dus onduidelijk of Apple de grote namen aan zijn nieuwe dienst kan koppelen bij de aankondiging van de nieuwe dienst die verwacht wordt op 8 juni. 

Gratis proefperiode

Volgens de New York Post wil Apple zijn nieuwe dienst als test drie maanden gratis aanbieden aan potentiële klanten. Het bedrijf zou die drie maanden echter ook geen rechten willen betalen aan platenmaatschappijen. 

De onderhandelingen over de gratis proefperiode zijn dan ook nog niet afgerond. Een abonnement moet uiteindelijk 10 dollar per maand gaan kosten. Een Europese prijs is nog niet gelekt, maar ligt waarschijnlijk op 10 euro. 

Naar verluidt wil Apple ook video's toevoegen aan zijn streaming muziekdienst en zou het mogelijk moeten worden voor gebruikers om zelf video's uw te loaden.