Google bevestigt dat er binnenkort een koop-knop bij producten in de zoekresultaten komt te staan. Gebruikers kunnen het product dan met één klik aanschaffen.

Dat zei Google chief business officer Omid Kordestani tijdens de Code Conference van Recode.

"Er komt een koop-knop, die is ophanden", zei Kordestani. Volgens de Google-topman is 90 procent van de commercie nog steeds offline, en moet de koop-knop daar verandering in brengen.

Veel gebruikers zoeken volgens Kordestani nog steeds met Google naar producten, om vervolgens de dichtstbijzijnde winkel te zoeken. Zulke zoekvragen zouden het afgelopen jaar verdubbeld zijn.

​Amazon

Door een koop-knop toe te voegen hoopt Google een deel van die klanten naar de online- in plaats van de offline-winkel te lokken. Google zou volgens eerdere geruchten gesprekken hebben gevoerd met grote winkelketens, om te zorgen dat er direct bij lancering van de knop een groot productaanbod is.

Anderzijds zou Google willen voorkomen dat veel gebruikers direct hun heil zoeken bij grote webwinkels als Amazon. Producten van dergelijke populaire winkels eindigen hoog in de zoekresultaten.

Facebook en Twitter introduceerden eerder al soortgelijke knoppen op hun websites en in hun apps.