Zolang autoritaire regimes Twitter blijven blokkeren zullen er altijd bedreigingen worden geplaatst op het platform, stelt Colin Crowell, hoofd publiek beleid bij Twitter.

"We hebben duizenden accounts verwijderd voor het overtreden van onze regels", aldus Crowell op het Oslo Freedom Forum in Noorwegen, meldt Wired

Het blokkeren van accounts is echter geen langetermijnoplossing, vindt Crowell. Op de lange termijn zou de aandacht moeten uitgaan naar het opheffen van Twitter-blokkades in landen zoals Iran, zodat ook mensen met een "andere boodschap" zich kunnen uiten op Twitter.

"Het zou de stem van anderen op het platform moeten zijn die een alternatieve boodschap bieden voor het geweld dat je op Twitter en elders op het internet vindt", aldus Crowell. 

Regeringen

Hij waarschuwt daarnaast voor het groeiende aantal verzoeken dat de dienst krijgt van overheden. Regeringen willen steeds vaker informatie van gebruikers hebben, of willen dat bepaalde berichten worden verwijderd.

Twitter voert een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid, om meer informatie te kunnen verschaffen over de verzoeken die het krijgt.