Merriam-Webster heeft verschillende internettermen aan zijn officiële woordenboek toegevoegd, waaronder 'wtf' en 'emoji'.

Het gaat om de Unabridged-uitvoering van het Amerikaanse woordenboek, de meest uitgebreide versie.

In de meest recente editie zijn ruim 1.700 nieuwe definities opgenomen. De website van Merriam-Webster geeft een aantal voorbeelden, inclusief de opgenomen definitie.

Zo wordt 'wtf' gedefinieerd een manier om "onaangename verrassingen, roekeloosheid, verwarring of verbazing te uiten of beschrijven".

Clickbait

Bij 'emoji' staat het volgende: "kleine afbeeldingen, symbolen of iconen die in een tekstveld gebruikt worden bij elektronische communicatie (sms-berichten, e-mail en social media) om de emotionele houding van de schrijver aan te duiden, informatie beknopt over te brengen of om speels en zonder woorden te communiceren."

Daarnaast is er een extra definitie toegevoegd voor het woord 'meme', die het gebruik van het woord op internet uitlegt. Ook zijn termen als 'clickbait', 'nsfw', 'net neutrality' en 'photobomb' in het woordenboek opgenomen.

Onlangs meldde Instagram nog dat internettaal op het sociale netwerk juist weer op zijn retour is. Het gebruik van emoji wordt daarentegen steeds populairder.