De Samsung Group heeft een fusie aangekondigd tussen de dochterondernemingen Samsung C&T en Cheil Industries. 

Dat meldt persbureau Yonhap dinsdag. De fusie zou onderdeel zijn van de strategische heroriëntatie van het elektronicaconcern. 

Samsung C&T is het originele bedrijf van de Samsung Group en is nog steeds het bedrijf waar de afdeling Engineering en Construction onder vallen. Ook worden de investering en de handel onder deze naam bedreven. 

Cheil Industries is een vrij onbekende, maar belangrijke tak binnen Samsung die chemicaliën levert voor onder meer de productie van auto-onderdelen, displays en accu's.

Leiderschap

De aankondiging van de fusie van deze twee bedrijven komt in de periode speculaties over het leiderschap van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het is de bedoeling dat de zoon van de oprichter van Samsung het concern binnenkort formeel gaat leiden. 

De verwachting is dat 46-jarige Lee Jae-Yong zich niet meer zo zal richten op de schaal van Samsung, maar meer op een eigen identiteit met een aantal belangrijke en winstgevende groepen.

Het is de bedoeling dat de fusie tussen beide ondernemingen van de Samsung Group in september van dit jaar plaats zal vinden.