De man die schuldig is bevonden aan het beheren van de site, waar onder meer drugs en valse identiteitsbewijzen werden verhandeld, heeft in een brief aan de rechter gevraagd om geen celstraf te geven.

Dat meldt nieuwsorganisatie Bloomberg.

Ross Ulbricht is in februari van dit jaar schuldig bevonden door een Amerikaanse jury en wacht nu een celstraf van minimaal twintig jaar en maximaal levenslang. De rechter doet 29 mei uitspraak in de zaak tegen Ulbricht.

In de brief schrijft Ulbricht dat het idee "naïef en kostbaar" was en dat het zijn leven heeft verwoest.

"Silk Road moest een gevoel van vrijheid geven aan de mensen door het maken van eigen keuzes", schrijft Ulbricht aan de Amerikaanse rechter in een twee pagina’s lange brief. "De site is uiteindelijk, gedeeltelijk, een gemakkelijke manier geworden voor mensen om aan hun drugverslaving voldoen."

Ulbricht beweerde tijdens zijn proces dat hij de site was begonnen als "economisch experiment", omdat mensen ook konden betalen met de Bitcoin. Hij zei ook dat hij de controle op de site na een aantal maanden had overgedragen aan iemand anders.

"Bij het maken van Silk Road, heb ik mijn leven en mijn toekomst verpest, vernietigd", aldus Ulbricht. "Ik zou zo veel meer kunnen doen met mijn leven. Dat zie ik nu, maar het is al te laat."