Spotify gaat naast muziek ook radio, podcasts en video integeren in zijn apps. 

Dat maakt Spotify woensdag bekend. Onder meer de BBC, Comedy Central, MTV en Vice zullen hun video en audio beschikbaar maken op Spotify. 

De nieuwe versie van Spotify komt eerst uit in Duitsland, Zweden, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Daarna wordt de app uitgerold naar Nederland en de rest van de wereld.

Suggesties

De muziekstreamingdienst belooft daarnaast met een slimmer systeem voor muziek- en videosuggesties te komen. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om Spotify te laten beslissen wat er wordt afgespeeld. De dienst hoopt zo naar eigen zeggen de 'soundtrack van je leven' te bieden. 

Spotify maakt de selectie op basis van de voorkeuren van de gebruiker, maar ook op het moment van de dag. Zo wordt er 's ochtends geschikte muziek voor bij het ontbijt afgespeeld, maar tijdens het reizen wordt er bijvoorbeeld automatisch een radiostation of podcast opgezet. 

Hardlopen

De muziekdienst heeft ook een nieuwe functie toegevoegd voor mensen die graag hardlopen met Spotify. De app kan nu het hardlooptempo van de gebruiker detecteren en matcht daar vervolgens muziek aan die bij het desbetreffende tempo past.

De hardloopfunctie zal ook te gebruiken zijn in de populaire hardloopapp Runkeeper. Spotify heeft daarnaast een aantal artiesten speciale hardloopmuziek laten maken, waaronder één door DJ Tiësto.