Alibaba-oprichter Jack Ma noemt het "betreurenswaardig" dat Kering, het moederbedrijf van modemerken als Gucci en Yves Saint Laurent, de Chinese webwinkel aanklaagt voor het aanbieden van namaakartikelen.

Dat zegt Ma, volgens persbureau Reuters, dinsdag tegen journalisten in Seoul.

"Het is betreurenswaardig dat het bedrijf ons aanklaagt. Het was beter geweest als ze hadden geprobeerd door samenwerking met ons tot een oplossing te komen", aldus Ma in een reactie.

Zondag meldde Financial Times dat Kering de internethandelaar aanklaagt om dat het van mening is dat Alibaba medeplichtig is aan "gangsterpraktijken".

Het is het modeconcern een doorn in het oog dat verkoop van namaaktassen, -horloges en andere luxeartikelen op de verschillende platforms van Alibaba niet wordt aangepakt. Het bedrijf verdient daar zelfs geld aan, zo luidt de aanklacht.

Om de verkoop van namaakgoederen aan te pakken zou Alibaba, volgens Venturebeat, alle producten voortaan willen voorzien van een speciale QR-code. Bij het scannen van deze code moet de consument direct meer informatie over het product krijgen, waaronder over de authenticiteit van het product.