De president van de Verenigde Staten, op dit moment Barack Obama, heeft sinds kort een eigen officiële Twitter-account.

"Hallo Twitter! Hier is Barack. Echt! Na zes jaar hebben ze me eindelijk mijn eigen account gegeven'', zo luidt de eerste tweet.

Binnen een uur werd het berichtje al 57.000 keer geretweet en markeerden 61.000 mensen het als favoriet. Het account zelf, met de naam POTUS (President of the United States) telt op moment van schrijven ruim 326.000 volgers. 

Barack Obama had al jaren een eigen Twitter-account, gerund door de organisatie die voortkwam uit zijn campagneteam. Tweets die hij persoonlijk had getypt, werden ondertekend met '-bo'.

Nieuwe president

Het nieuwe account is specifiek voor berichten in de hoedanigheid van president. Het account zal daarom in 2017, wanneer de nieuwe president wordt beëdigd, over worden gedragen aan zijn opvolger. 

Obama wordt in het profiel van POTUS omschreven als "vader, echtgenoot en 44e president van de Verenigde Staten.

Volgens het Witte Huis worden de tweets niet opgesteld door een apart team, maar schrijft Obama ze echt zelf. ,,President Obama wil van deze regering de meest open en participerende in de geschiedenis maken en @POTUS geeft Amerikanen een nieuw platform om bezig te zijn met de onderwerpen die ze het belangrijkst vinden.''