De slimme apparaten die Samsung de komende jaren op de markt zal brengen zullen draaien op het eigen besturingssysteem, Tizen.

"We bereiden ons voor op Internet of Things, en Tizen zal als het 'besturingsstysteem van alles' het belangrijkste platform worden voor ons", aldus Samsung-topman Jong-deok Choi, meldt Sammobile.

Het Internet of Things is een verzamelnaam voor verbonden, slimme apparaten van smartwatches tot smart tv's tot slimme keukenapparatuur. Samsung wil al zijn apparaten aan elkaar verbinden in de komende vijf jaar. 

De meeste smartphones van Samsung draaien op Android, maar de fabrikant heeft sinds 2011 ook zijn eigen besturingssysteem; Tizen. Het besturingssysteem draait onder meer op camera's, smartwatches en sinds dit jaar ook op een klein aantal smartphones.

Samsung zet steeds meer in op slimme apparaten. Onlangs presenteerde het drie nieuwe modules, Artik genaamd, waarmee het makkelijker moet worden voor ontwikkelaars om hun eigen slimme apparaten te maken. Vorig jaar nam het bedrijf bovendien Smartthings over, dat technologie ontwikkelde waarmee het makkelijker wordt om slimme apparaten te besturen.