De vermeende muziekstreamingdienst waaraan Apple werkt, biedt deelnemende artiesten een eigen pagina waarop zij onder meer muziek van anderen kunnen delen.

Dat meldt 9to5mac op basis van anonieme bronnen binnen de muziekindustrie.

De artiesten zouden op hun eigen pagina ook berichten, foto's kunnen plaatsen of bijvoorbeeld aankomende concerten aan kunnen jagen, vergelijkbaar met de functies van een sociaal netwerk zoals Facebook. 

Gebruikers van de muziekdienst, die volgens 9to5mac simpelweg Apple Music gaat heten, kunnen daar vervolgens weer op reageren. Het ontvangen van de statusupdates van artiesten zou wel uit te zetten zijn.

Dat blijkt uit de 'Artist Activity'-knop die onlangs via de bètaversie van iOS 8.4 aan het besturingssysteem werd toegevoegd. Die bracht ook een vernieuwde muziekapplicatie, waarschijnlijk om de app klaar te maken voor de aankomende streamingdienst.

iTunes Ping

Apple gaf consumenten al eens eerder een aantal sociale netwerk-functies via iTunes Ping, een eigen dienst van het bedrijf binnen iTunes waarop zowel artiesten als luisteraars een eigen pagina konden aanmaken. Ping werd echter in het najaar van 2012 stopgezet.

De muziekstreamingdienst van Apple wordt naar verwachting begin juni onthuld tijdens Apples jaarlijkse WWDC-evenement.