Kabelexploitant Ziggo voert per 1 juli een prijswijziging door in zijn abonnementen die voormalig UPC-klanten treft.

Dat laat het bedrijf weten op zijn productpagina

De verhogingen gelden alleen voor klanten van het voormalig UPC. Klanten die al voor de fusie van de twee bedrijven medio april bij Ziggo zaten, gaan niet meer betalen en hebben ook andere abonnementen. De prijsstijging voor pakketen is één of twee euro, maar kan door een pakketcombinatie ook vijf cent lager uitvallen.

De verhoging van twee euro zal voor acht verschillende pakketten gelden, waaronder het 2-in-1 Basis Pakket, het Alles-in-1 Extra Power Pakket met Horizon en  het Internet & Kabel TV-pakket. Acht andere pakketten, zoals het Alles-in-1 Basis Pakket en het 3-in-1 voordeelpakket, gaan met een euro omhoog. De huidige Start-, Complete- en Max-pakketten worden niet in prijs verhoogd. 

Stijging bellen

Ook de prijzen voor bellen zullen per 1 juli omhoog gaan. Het tarief voor bellen naar vaste en mobiele telefoons stijgt van negen cent naar tien cent per minuut. Het tarief voor bellen in het buitenland verschilt per land. Een servicenummer bellen in het buitenland kost één euro bovenop het vaste tarief.

"Ziggo investeert continu in de verbetering van zijn diensten. De kosten voor het uitvoeren van deze verbeteringen stijgen voor Ziggo. Een deel van deze hogere kosten berekenen wij door aan onze abonnees", verklaart het bedrijf.