Google maakt het voor vrijwilligers voorlopig onmogelijk aanpassingen te doen in Google Maps. Aanleiding is een grap eerder deze maand, waarbij een Android-poppetje op het Apple-logo plast.

Dat meldt Google in zijn Map Maker, ontdekte The Next Web.

Tot nu toe konden gebruikers via de Map Maker van Google aanpassingen aanbrengen in Google Maps. De functie is bedoeld om de kwaliteit en de details van de kaarten te verbeteren, en allerlei locaties toe te voegen.

In april vonden gebruikers echter een afbeelding van de Android-mascotte die over het Apple-logo plast. Het plaatje was te zien in een grasveld in Pakistan, wanneer daar helemaal op werd ingezoomd.

Zulke aanpassingen zijn vanaf 12 mei niet meer mogelijk. Alle aanpassingen worden nu door Google met de hand bekeken en goedgekeurd. Tot nu toe was dit een deels geautomatiseerd proces, waarbij ook gebruikers elkaar mochten controleren.

Google bekijkt hoe zijn automatische keuringsproces voor toevoegingen en aanpassingen kan worden verbeterd. In de tussentijd kunnen gebruikers volgens de site geen aanpassingen doorvoeren, omdat het goedkeuren daarvan te lang duurt en zonde van hun tijd zou zijn.