AMSTERDAM - Het internetveilighuis eBay biedt voortaan ook producten van Kortingswinkel.nl aan. Beide partijen kondigden donderdag hun samenwerking aan.

Kortingswinkel, dat op zijn eigen website maandelijks 600.000 bezoekers trekt, zegt te willen profiteren van de naamsbekendheid van zijn nieuwe partner. EBay beheerst wereldwijd de veilighandel op internet in consumentenproducten. In Nederland is de Amerikaanse onderneming echter in een felle concurrentieslag verwikkeld met Marktplaats.nl en sinds kort ook Speurders.nl

De producten van Kortingswinkel kunnen op eBay direct worden gekocht, zonder dat daar een veiling aan te pas is gekomen. Kortingswinkel betaalt 4 procent van de omzet van de gekochte artikelen aan eBay, zo zei directeur E. Gelderman van het internetbedrijf.

"Dit is voor ons een aanvaardbare manier van marketing om nieuwe klanten te krijgen. Vele internetbedrijven zijn in het verleden onderuit gegaan doordat ze te veel geld uitgaven aan het genereren van verkeer op hun sites."