Yolanthe Sneijder-Cabau en Kim Feenstra zijn genomineerd voor de Beste Social Media Awards. Beide vrouwen strijden om de award voor het slechtste bericht op sociale media. 

Sneijder-Cabau tweette in augustus van vorig jaar een link naar een vakantiefoto op Instagram. Ze schreef dat ze op Ibiza was.

De foto liet echter een strand in Thailand zien. Sneijder-Cabau heeft de afbeelding via het internet opgezocht en vervolgens op haar Instagram en Twitter geplaatst.

De misser zorgde voor een reeks van berichtjes op Instagram en Twitter met de hastag #YolantheTweet. Mensen zeiden dat ze ergens waren, maar plaatsten daarbij expres een verkeerde foto.

Sneijder-Cabau plaatste overigens ook een #YolantheTweet, waarmee ze meegrapte met de hashtag.

Feenstra

Kim Feenstra kwam in het nieuws vanwege een tweet over de uitbraak van ebola. “Ebola, toevallige uitbraak of geplande actie? What's going on?”, twitterde het model in oktober vorig jaar.

Na haar tweet gingen vele Twitter-gebruikers aan de haal met haar bericht, om dagelijkse dingen op eenzelfde manier te vragen als Feenstra met ebola deed.

Positief

Er zijn ook BN’ers genomineerd die volgens de organisatie positief omgaan met social media. Het gaat om de cabaretiers Jochem Myjer en Arjen Lubach. Laatstgenoemde gebruikte social media voor zijn actie om farao der Nederlanden te worden en zijn app Stemtinder.

Hans Kázan, Raemon Sluiter, Georgina Verbaan, Claudia de Breij en Chantal Janzen zijn de andere genomineerden.

Mensen kunnen vanaf maandag stemmen op de website van De Beste Social Media. Dat kan tot 3 juni. Op 11 juni worden de awards uitgereikt.

2013

Vorig jaar won Trijntje Oosterhuis een award in de categorie 'Slechtste Bericht'. Ze twitterde toen dat ze voor iedere like op Facebook een euro zou geven aan giro 555, wat ze door het grote aantal achteraf niet kon waarmaken.