In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week praten we over het voorstel van de Europese Commissie voor één digitale Europese markt. Hoe gaat dat internetten voor u gemakkelijker en beter maken?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9,3 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Met deze week:

Het voorstel van de Europese Commissie voor één digitale markt is een omvangrijk en ambitieus plan. Het omschrijft hoe Eurocommissaris Andrus Ansip wil dat alle belemmeringen op internet voor Europeanen verdwijnen. Het voorstel is echter nog niet bijzonder concreet. Alle deelonderwerpen krijgen in de komende achttien maanden nog eigen concretere voorstellen.

Wij bespreken alvast drie belangrijke plannen die uw leven op het internet eenvoudiger kunnen maken. We hebben het over internationaal webwinkelen, het opheffen van regioblokkades voor het bekijken van programma's en series en het ontstaan van één grote Europese telecommarkt zonder aparte tarieven. 

Naast deze punten bespreken we ook waarom het nog allerminst zeker is dat dit er door gaat komen en wat waarschijnlijk wel gaat lukken.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.