Het Afrikaanse eiland Madagaskar is vanaf nu ook te bezichtigen via Googles Street View. De beelden zijn gemaakt door reizigers die een speciale camerarugtas van Google hebben geleend.

De Street View van Madagaskar is per direct te vinden in Google Maps.

Onder andere de Baobab-bomenKarambony-rotsen en de Noordkust van Madagaskar zijn via Street View te bekijken. Daarnaast kunnen gebruikers het pinnetje van Street View op een willekeurige plek op het eiland plaatsen om de omgeving te bekijken.

De 360-graden-foto's zijn geschoten met een speciale rugtas met daarin een camera die elke 2,5 seconden een foto schiet. De draagbaarheid van de trekker maakt het mogelijk om in de meest nauwe en smalle ruimtes te komen.

De internetgigant riep eerder toeristische instanties, universiteiten, overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en andere bedrijven en personen op om zich op te geven voor het project. De foto's in Madagaskar zijn de eerste Street View-beelden die door reizigers met een leencamera zijn gemaakt.

Verder werd de camerarugtas ook gebruikt om 360-graden-foto's te schieten van de GalapagoseilandenGrand Canyon en hoogste wolkenkrabber ter wereld.