Muziekstreamingdienst Grooveshark stopt, als onderdeel van een schikking met grote platenmaatschappijen. 

De dienst, opgericht in 2006, was al jarenlang verwikkeld in een juridische strijd met de grote platenlabels om zijn controversiële werkwijze. 

Grooveshark maakte het mogelijk om muziek te uploaden zonder toestemming van de houder van auteursrechten. Het bedrijf verwijderde wel muziek als platenlabels daarom vroegen, en betaalde ook pas royalties wanneer daarom werd gevraagd. 

Nu biedt Grooveshark daar zijn excuses voor aan. "Ondanks de beste intenties hebben we zeer ernstige fouten gemaakt. Voor de overgrote meerderheid van de muziek op onze dienst hadden we geen licenties. Dat was fout. Het spijt ons," meldt de dienst op zijn site. 

De dienst heeft daarnaast toegezegd om al het copyrighthoudende materiaal uit zijn database te verwijderen. Ook doet Grooveshark afstand van zijn website, mobiele apps en intellectuele eigendommen, inclusief patenten.  

"Dit is een belangrijke overwinning voor artiesten en de gehele muziekindustrie", aldus de belangenorganisatie voor de Amerikaanse muziekindustrie RIAA. "Te lang heeft Grooveshark geld verdiend zonder de artiesten en componisten daarvoor te vergoeden. Deze schikking maakt een einde aan een grote bron van copyrightschending."